PvdA: 'Gebruikers Blankenburgtunnel moeten toch tol betalen'

MIDDEN DELFLAND - Toekomstige gebruikers van de Blankenburgtunnel gaan als het aan de PvdA ligt, gewoon tol betalen. Volgens PvdA-Kamerlid Attje Kuiken komt er op op die manier geld beschikbaar om te investeren in groen en recreatie in het gebied waar de tunnel komt.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) zegde de PVV vorig jaar toe de tunnel tolvrij te maken voor het personenvervoer. Daardoor zou de overheid in totaal 150 miljoen euro mislopen. Dat bedrag zou volgens Kuiken gebruikt kunnen worden om het landschap te behouden.

Regeerakkoord

In het regeerakkoord spraken VVD en PvdA af dat de Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam zal worden aangelegd, maar hakten geen knoop door over wel of niet tolheffen voor personenvervoer. 'Hij komt er, of je het nou leuk vindt of niet', aldus Kuiken, die nu vooral wil praten over de inpassing van de tunnel.

De Nieuwe Westelijke Oeververbinding, zoals het traject ambtelijk wordt genoemd, moet de verkeersdruk rond Rotterdam verminderen. Vooral de Beneluxtunnel zal door de aanleg van de Blankenburgtunnel minder druk worden. De eerste schop moet in 2015 in de grond, zei Schultz eerder.

Deel dit artikel: