Instellingen

Haagse PVV'er De Graaf in opspraak

Machiel de Graaf
Machiel de Graaf

DEN HAAG - Het Haagse PVV-Kamerlid en fractievoorzitter in de gemeenteraad Machiel de Graaf is in opspraak geraakt. Volgens NRC Handelsblad zou hij vorig jaar allerlei klachten over het verkeerscirculatieplan in Den Haag hebben verzonnen.

Dat blijkt uit een interne mail aan PVV-leider Wilders. Het zwartboek over het verkeersplan leidde vorig jaar tot veel ophef, omdat er allerlei valse meldingen in stonden. Aanvankelijk werd oud-PVV'er Richard de Mos ervan beschuldigd de klachten verzonnen te hebben, maar hij lijkt nu onschuldig te zijn.

Machiel de Graaf zou verder drie banen in de politiek hebben gecombineerd. Hij was fractievoorzitter in de Eerste Kamer en de Haagse gemeenteraad en werkte ook nog drie dagen als beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie.

In die laatste baan kwam hij zo weinig opdagen, dat Kamerleden weigerden een beoordelingsformulier over hem in te vullen. De Graaf noemt die beschuldiging 'klinkklare nonsens' en wil er verder geen commentaar op geven. en wil er verder geen commentaar op geven.