Van der Valk gaat onderhoud van de Pier niet betalen

DEN HAAG - Van der Valk is niet in staat om het verplichte onderhoud aan de Pier in Scheveningen uit te voeren. De gemeente Den Haag gaat dit nu doen en de kosten op Van der Valk verhalen.

Dat zei wethouder Marnix Norder woensdagavond tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Het is niet duidelijk hoeveel dit gaat kosten.

Volgens de gemeente is de Pier op sommige plekken onveilig door betonrot. Daarom zijn sinds enkele weken delen van de Pier met hekken afgezet en mogen er geen grote groepen mensen meer op de Pier.

Norder: 'Wij zullen het werk nu uitvoeren om de Pier veilig te krijgen maar Van der Valk zal de kosten die wij gaan maken moeten betalen. De Pier is immers de verantwoordelijkheid van het concern en niet van de gemeente Den Haag. Blijft Van der Valk wiegeren om de kosten te betalen dan zal ik naar de rechter stappen om het concern te dwingen te betalen.' 

Faillissement Pier

Volgens Richard de Mos van de eenmansfractie De Mos is Van der Valk niet van plan nog een euro in de Pier te steken. 'De Pier is een aparte BV en als Van der Valk die failliet laat gaan dan zijn de rapen helemaal gaar.'

De Mos vindt dat de gemeente daarom nu een reddingsplan voor de Pier moet maken. Het gaat hem daarbij niet alleen om het noodzakelijk onderhoud maar om de Pier weer nieuw leven in te blazen.

'De Pier is een icoon van Scheveningen. Die moet je niet verloren laten gaan. Ik vind dat de gemeente geld moet steken in de Pier.' De rest van de raad is nog niet zover. Alle partijen vinden de Pier nog altijd de verantwoordelijkheid van Van der Valk.

Deel dit artikel: