Foto's vrijgegeven in zaak-Rishi

DEN HAAG - De Rijksrecherche heeft foto’s vrijgegeven van vijf getuigen die ze zoeken in de zaak-Rishi. De 17-jarige jongen werd eind november door de politie doodgeschoten op station Hollands Spoor in Den Haag. Daar waren op dat moment ook andere mensen aanwezig.

Het gaat om een vrouw, met een capuchon met een bontkraag. Ze zat op een bankje op perron 4. Een stel, een Aziatisch vrouw en een man, stonden vlakbij de roltrappen naar perron 4. Een andere dame heeft met een tablet-computer in haar hand op perron 4 gestaan. De man met de pet heeft op perron 4b gestaan, aan de kant van de fietserstunnel.

Onherkenbaar gemaakt

De rijksrecherche heeft de getuigen op de foto’s onherkenbaar gemaakt om hun privacy te beschermen. Justitie benadrukt dat ze worden gezocht als getuige, om te vertellen wat ze die ochtend hebben gezien of gehoord. Ze hebben dus niets met de schietpartij zelf te maken.

Naast de getoonde mensen, kunnen ook andere getuigen zich nog melden. Daarvoor heeft de Rijksrecherche een speciaal nummer geopend. Tijdens kantooruren 070 341 11 00. En buiten kantooruren 070 341 11 06.

Deel dit artikel: