Familie Rishi stuurt media nieuwe foto

DEN HAAG - De familie van Rishi Chandrikasing, de jongen die door een agent op station Hollands Spoor werd doodgeschoten, heeft de media op nieuwjaarsdag een nieuwe foto van het slachtoffer gestuurd.

De familie meldt hierbij: 'De familie heeft een zware periode achter de rug met betrekking tot de dood van hun zoon en de, naar nu blijkt, valse en negatieve berichtgeving rondom Rishi in de media gevoed door de politie en het OM. De familie verzoekt u, wanneer u een afbeelding van Rishi toont, de bijgesloten foto aan te houden. Aangezien de foto’s welke momenteel gebruikt worden door de media naar inzien van de  familie niet de Rishi is zoals zij hem herkennen. Graag zien wij dat uw organisatie de wensen van de familie in deze tegemoet komt.'

De 17-jarige Rishi werd op zaterdagochtend 24 november door een agent neergeschoten op station Hollands Spoor en overleed. Agenten waren afgekomen op de melding dat iemand met een wapen op het perron zou lopen. Toen Rishi bevelen van de agenten niet opvolgde, werd hij neergeschoten. Hij bleek geen wapen te dragen.

Deel dit artikel: