Scheveningse Pier vraagt faillissement aan

DEN HAAG - Van der Valk heeft het faillissement van de Pier aangevraagd. Dat heeft een woordvoerder van het concern bevestigd.

Het is nog niet zeker wanneer het bankroet wordt uitgesproken. Vanwege drukte bij de rechtbanken zou dat waarschijnlijk pas na 15 januari kunnen zijn, aldus de woordvoerder.

De bv die eigenaar is van de Pier, staat los van de rest van het Van der Valk concern. Daarom is het mogelijk, aldus de woordvoerder, alleen voor dit deel van het horecaconcern faillissement aan te vragen.

Al jaren verliesgevend

De Pier is al jaren verliesgevend en werd eerder in 2012 door Van der Valk te koop gezet. De hoop was dat een ander bedrijf de Pier wilde overnemen. Maar die gesprekken liepen afgelopen vrijdag op niets uit, stelt de woordvoerder. Daarop werd het besloten het faillissement aan te vragen.

Omdat de gemeente Den Haag recent het bedrijf ook nog via een zogenaamde aanschrijving sommeerde om gevaarlijke plekken aan te pakken en de huurders van winkels extra investeringen eisten, zag het bedrijf geen andere uitkomst meer dan het faillissement aan te vragen.

Daar kwam ook bij dat het UWV geen medewerking wilde verlenen voor het ontslag van horecapersoneel. ‘Daarom moest er worden besloten afscheid te nemen van de Pier. Het was niet rendabel meer’, aldus de woordvoerder

Consequenties voor personeel en ondernemers nog niet duidelijk

Volgens de woordvoerder wordt deze stap ‘zeer betreurd’ door de directie van de Pier. Wat de consequenties voor onder meer het personeel en de huurders van de winkels op de Pier zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. Van der Valk kocht het Scheveningse icoon in 1991 voor een symbolisch bedrag van 1 gulden (0,45 eurocent).

Deel dit artikel: