Ban Ki-moon feliciteert Den Haag met 100-jarig Vredespaleis

DEN HAAG - De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, heeft woensdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Haag het Vredespaleis gefeliciteerd met zijn 100-jarig bestaan. In een videoboodschap benadrukte de secretaris-generaal dat Den Haag wereldwijd erkend wordt als baken voor internationaal recht.

De secretaris-generaal complimenteerde Den Haag met de belangrijke rol als internationale stad van vrede en recht: ‘De VN heeft grote waardering voor de gastvrijheid van Den Haag en de Nederlandse overheid aan de vele tribunalen en rechtbanken die door de Verenigde Naties zelf of met hulp van de VN zijn ingericht. Samen met de vele andere internationale organisaties in Den Haag spelen zij een cruciale rol in het vreedzaam oplossen van internationale geschillen', aldus Ban Ki-moon.

Hij deed ook een oproep het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis op 28 augustus 2013 aan te grijpen om samen nog harder te werken aan een toekomst waarin alle mensen kunnen leven in vrijheid, gerechtigheid en vrede. Tussen 28 augustus en 21 september  worden in Den Haag verschillende  evenementen georganiseerd die zijn oproep onderstrepen.

Bekijk hier de videoboodschap

Deel dit artikel: