Flinke vertraging voor automobilisten, chaos tramvervoer blijft uit

DEN HAAG - Automobilisten die maandagochtend vanaf het Malieveld de Haagse binnenstad inreden, kregen te maken met een flinke vertraging. Omdat de Bosbrug tussen het Korte Voorhout en de Koningskade wordt gerenoveerd, is een belangrijke verkeersader in de binnenstad een jaar lang doorgesneden.

In de spits merkten automobilisten dat de route vanaf de Lekstraat en de Koningstunnel richting Scheveningen en de Dr. Kuyperstraat behoorlijk volliep. Sommige automobilisten meldden aan Omroep West dat zij tot het punt waarop zij normaal de Bosbrug konden passeren nu al 45 minuten langer onderweg waren.

Vanwege de renovatie van de brug moet al het verkeer omrijden. De omleiding geldt ook voor  trams, maar de verwachte chaos in het Haagse tramvervoer bleef uit. Maandagochtend was de eerste werkdag maar de omleiding van de tramlijnen 9, 15, 16 en 17 verliep zonder grote problemen. De passagiers die vanaf het Centraal Station gewend waren de tram op de Rijnstraat te nemen moesten nu de hoek om naar geïmproviseerde perrons op de Schedeldoekshaven. Enkele tientallen HTM-medewerkers wezen hen de weg en deelden voor het ongemak koffie uit.  

Alleen aan de Hofsingel op de route van het centrum naar het station leidde onduidelijkheid tot vertragingen. HTM heeft daar extra mensen ingezet.

Opnieuw opgebouwd

De Bosbrug moet worden gesloopt en opnieuw opgebouwd. Ook de tramlijnen worden aangepast aan de vernieuwde, bredere trams. Naar verwachting gaan de werkzaamheden duren tot december 2013.

Deel dit artikel: