Vermeend seksueel misbruik slaat in als bom

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het vermeend seksueel misbruik zeven jaar geleden van een leerling op het Antoniuscollege in Bodegraven is bij oud-klasgenoten ingeslagen als een bom.

De leerlinge was 13 jaar en woonde nog thuis toen het zich afspeelde. Het misbruik stopte toen het meisje door Bureau Jeugdzorg als pleegkind werd geplaatst bij de verdachte, haar toenmalige wiskundedocente. Dat er nu aangifte is gedaan komt volgens een oud-klasgenote niet helemaal als een verrassing.

‘Ik keek er wel van op’, reageert één van haar klasgenoten. ‘De leerlinge had het toen moeilijk thuis. Ze kon het goed vinden met de docente en werd gesteund door haar’. Volgens de voormalige medeklasgenote was het vermeende slachtoffer daar erg blij mee. ‘Ik vermoedde toen al dat er meer speelde, maar op die leeftijd denk je daar verder niet over na’.

Biseksueel

De oud-klasgenote wist dat het vermeende slachtoffer biseksueel is. ‘Dat had ze verteld. Van de docente wisten we dat ze lesbisch is. Speculaties ontstaan er dan dat er meer gebeurt’. Volgens de oud-klasgenote kan iedereen op zo’n leeftijd verliefdheid ontwikkelen voor je leraar of lerares. ‘Je hoort dat wel vaker’.

Aan het eind van het schooljaar verliet plotseling de helft van de docenten het Antoniuscollege in Bodegraven. ‘Ik wist dat er problemen waren, maar nooit werd ons verteld wat de aanleiding was’. De oud-klasgenoten dachten aan een onderlinge ruzie. Ook de wiskundedocente ging weg. De oud-klasgenote laat weten nooit een verband te hebben gezien met het vermeende seksueel misbruik.

Deel dit artikel: