Koerden betogen vrijdag op Haagse Malieveld

DEN HAAG - Koerden in Nederland komen vrijdag naar Den Haag om te betogen tegen de aanslag op Sakine Cansiz in Parijs. De demonstratie begint om 14.00 uur op het Haagse Malieveld. Volgens de politie is de betoging aangemeld.

De Koerdische Arbeiders Vereniging die de bijeenkomst organiseert, verwacht zo'n 50 mensen. De betoging is gericht tegen Turkije, dat achter de aanslag zou zitten en is ook bedoeld om de Koerden in Frankrijk een hart onder de riem te steken.

We willen de mensen daar tonen dat ze er niet alleen voor staan. Koerden vluchtten uit Turkije omdat ze daar niet veilig waren. Nu blijkt dat ze elders in Europa ook niet veilig zijn', zegt een woordvoerder van de Federatie Koerden in Nederland.

Sakine Cansiz is medeoprichtster van de Turkse Koerdische Arbeiderspartij PKK. In Parijs werd zij in de nacht van woensdag op donderdag, samen met twee andere Koerdische activistes, doodgeschoten. Volgens de Franse autoriteiten zijn de vrouwen geëxecuteerd. Ze werden in een informatiecentrum van de Koerdische gemeenschap in het hoofd geschoten.

Deel dit artikel: