Hoofdkantoor Total verhuist naar Den Haag

DEN HAAG - Het Nederlandse hoofdkantoor van het olie- en gasconcern Total verhuist van Voorburg naar Den Haag. Het Franse bedrijf huurt daarvoor ruim 3600 vierkante meter aan kantoorruimte aan de Bezuidenhoutseweg 273.

Dat heeft de gemeente Den Haag vrijdag bekendgemaakt. Total verlaat het gebouw Damsigt in Voorburg en komt naar verwachting in oktober naar Den Haag. Het Franse concern heeft een contract van twaalf jaar getekend.

Volgens de Haagse wethouder Henk Kool (PvdA, economie) versterkt de komst van Total het bestaande energiecluster in Den Haag. Kool: ‘Dit toont opnieuw aan dat Den Haag een aantrekkelijke stad is voor internationale hoofdkantoren. En daar profiteert iedereen van, want het levert extra werkgelegenheid op.’

Kuwait Petroleum

Den Haag heeft al geruime tijd een sterk cluster van olie- en gasbedrijven. Zowel Royal Dutch Shell als Shell Nederland zijn in Den Haag gevestigd. Ook het hoofdkantoor van de Saudische oliemaatschappij Aramco staat sinds kort in Den Haag. In 2011 besloot Kuwait Petroleum, één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld, zijn Europese hoofdkantoor te vestigen in De Haagsche Zwaan.

Kuwait Petroleum koos Den Haag als vestigingsplaats vanwege het zeer internationale karakter van de stad. Er zijn verder nog zo'n 750 Haagse ingenieurs- en adviesbureaus actief in de sector energie.

Deel dit artikel: