ADO vrouwen pakken twee prijzen op Sportgala

DEN HAAG - Naomi van As en Merel de Blaey zijn bij het Haagse sportgala uitgeroepen tot sportvrouwen van het jaar. Het Haagse hockeyduo won in de zomer Olympisch goud met de vrouwenploeg. De beide Haagse hockeysters bleven kitesurfer Katja Roose(winnaar 2011) en zeilster Lisa Westerhof voor.

Bij de mannen ging de prijs voor beste Haagse sporter naar Dimi de Jong. De snowboarder was afgelopen jaar de beste bij een wereldbekerwedstrijd op het onderdeel Slopestyle. Dimi de Jong werd verkozen boven zeiler Thierry Schmitter en tennisser Robin Haase(winnaar 2011).

Sportploeg
Als beste sportploeg werden de vrouwen van ADO Den Haag verkozen. De voetbalster werden in 2012 landskampioen en wonnen de beker. De andere genomineerden waren de ijshockeyers van Hys the Hague(bekerwinnaar) en Lisa Westerhof en Lobke Berkhout(bronzen medaille 470-klasse).

Sportcoach

Sarina Wiegman-Glotzbach werd op het Haagse sportgala verkozen tot beste sportcoach. De trainster van ADO Den Haag werd met de Haagse vrouwen landskampioen en bekerwinnaar. Troy Douglas(atletiek) en Paul van Ass(zilveren medaille hockeyheren) waren de andere genomineerden.

Talent

Soraya de Visch Eibergen werd verkozen tot sporttalent van het jaar.  De badmintonster

Deel dit artikel: