Onderhoud Pier kost ruim een ton

DEN HAAG - Het noodzakelijk onderhoud aan de Pier in Scheveningen gaat de gemeente tussen de 80 duizend en 125 duizend euro kosten. Wethouder Norder van Den Haag schrijft aan de gemeenteraad dat dit blijkt uit offertes van drie aannemers.

Norder blijft ervan uitgaan dat eigenaar Van der Valk de rekening betaalt, alhoewel de curator van de failliete Pier stelt dat de kans uitgesloten is dat de gemeente zijn geld terugkrijgt. Wel houdt Norder de optie open dat het werk niet uitgevoerd hoeft te worden, bijvoorbeeld als de Pier voor publiek gesloten zou worden.

‘Dan kan onderstempeling voorlopig achterwege blijven,’ zo schrijft de wethouder. ‘Om geen onnodige kosten te maken worden daarom met de aannemer afspraken gemaakt over het scenario dat de uitvoering geen doorgang vindt.’ 

De Pier is volgens de gemeente op een aantal plekken onveilig door betonrot en moet aangepakt worden. Eigenaar Van der Valk weigerde dit te doen waardoor de gemeente dit onderhoud op zich neemt.

Vorige week werd de Pier door de rechter failliet verklaard. De aangestelde curator die het faillissement gaat afhandelen heeft aangegeven dat hij de Pier wil behouden voor Scheveningen.

 

Deel dit artikel: