Den Haag doet aangifte tegen lekken

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft aangifte gedaan van het lekken van vertrouwelijke stukken over de toekomstplannen voor het World Forum. Dat heeft wethouder Kool woensdagmiddag gezegd.

De geheime brief die Kool naar de gemeenteraad had gestuurd was naar het AD gelekt. Later kreeg ook Omroep West de vertrouwelijke stukken in handen. Wethouder Kool neemt de zaak 'zeer hoog op', zo zei hij tijdens een commissievergadering waar achter gesloten deuren gesproken zou worden over de plannen.

'Het schaadt de gemeente buitengewoon', zei Kool.  Hij doelde op de onderhandelingspositie van de gemeente Den Haag die in het geding kan komen nu alle plannen, inclusief bedragen, op straat liggen. 'Het zal een staartje krijgen'.

In de stukken staat dat de gemeente Den Haag het World Forum wil overnemen nu de vastgoedeigenaar failliet is en er geen andere marktpartijen zijn die het gebouw willen overnemen. Het overnemen zou de gemeente niet veel kosten omdat het pand een negatieve waarde heeft van 4 of 5 miljoen euro. Wel moet het gebouw opgeknapt worden en dat kost Den Haag 25 miljoen euro.

De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren.    

Deel dit artikel: