Meerderheid Haagse raad voor renovatie Zuidwest

DEN HAAG - De gemeenteraad van Den Haag zal volgende week waarschijnlijk akkoord gaan met de plannen voor renovatie van Den Haag Zuidwest. Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering. Den Haag heeft over de renovatie afspraken gemaakt van woningcorporatie Vestia.

Om de vernieuwing van Zuidwest voort te kunnen zetten, richten de gemeente en Vestia samen een wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op. Vestia brengt vastgoed in: 2000 woningen. De gemeente het geld: de komende tien jaar maximaal 80 miljoen euro. De WOM gaat van die 2000 woningen er duizend slopen. Daarvoor in de plaats komen er 750 nieuwe huizen terug. Nog eens 250 woningen worden gerenoveerd.

De afspraken zijn nodig vanwege grote financiële problemen bij Vestia. De bedoeling is dat Den Haag het geld terug krijgt via verkoop van woningen. Een meerderheid van de raad is vooral voor het plan omdat er anders geen renovatie van Den haag Zuidwest komt. De PVV en de SP zijn kritisch. De PVV vindt dat het plan Den Haag te veel geld kost. De SP wil de landelijke ontwikkelingen rond woningcorporaties afwachten.

Deel dit artikel: