Flinke schadepost door afblazen plan landgoed Ockenburgh

DEN HAAG - Het intrekken van de toekomstplannen voor het landgoed Ockenburgh in Den Haag levert een schadepost van ruim 700.000 euro op. Dat schrijft wethouder Marjolein de Jong aan de gemeenteraad.

Het verkopen van de grond gaat zeker twee jaar langer gaat duren dan verwacht en dat kost geld. Ook moet er noodzakelijk onderhoud gepleegd worden aan het dak, de gevel en het houtwerk. Anders raakt het landhuis te zeer aangetast.

Projectontwikkelaar wilde niet meer

Wethouder De Jong trok het plan eind vorig jaar in omdat de projectontwikkelaar onverwachts aankondigde het werk niet te willen uitvoeren. De ontwikkelaar zei zich niet te kunnen vinden in de nieuwe plannen van het college waarbij een ondergrondse parkeergarage was opgenomen.

‘Zonder een haalbaar plan kon het college niet anders dan het ingediende voorstel in te trekken’, schrijft De Jong. Op het landgoed zou een hotel met een congrescentrum komen. Bewoners waren erop tegen omdat het bouwwerk te groot zou worden.

Voor de zomer wil de wethouder met een nieuw plan voor landgoed Ockenburgh komen. Komende woensdag praat de gemeenteraad over het afblazen van de toekomstplannen voor het landgoed.

Deel dit artikel: