Haagse soepbus opnieuw in gevarenzone

DEN HAAG - Het voortbestaan van de Haagse soepbus staat opnieuw op de tocht. De Kessler Stichting spoort daarom bedrijven en particulieren aan om de bus financieel te ondersteunen.

Gemeente Den Haag subsidieerde de soepbus tot ruim een jaar geleden. Het Haagse softwarebedrijf CityGIS heeft het afgelopen jaar zijn nek uitgestoken en de bus voor een jaar gesponsord. Maar eind februari loopt het sponsorcontract af.

De Kessler Stichting roept bedrijven en particulieren op om een duit in het zakje te doen. Er zijn zestig certificaten te koop voor 2000 euro per stuk. Daarvan is de helft inmiddels verkocht. De soepbus een jaar laten rijden kost 120.000 euro. Als het geld niet wordt opgehaald, dan komt er een einde aan ruim 25 jaar Haagse soepbus.

Tegenprestaties

Donateurs die één certificaat kopen, krijgen een vermelding op de website van de Kessler Stichting. Vanaf vijf certificaten wordt ook het bedrijfslogo op de soepbus afgebeeld. Volgens Marcella Haak van de Kessler Stichting laat een bedrijf daarmee zien dat het maatschappelijk betrokken is.

Op een gemiddelde dag halen zo’n vijftig daklozen gratis soep, brood, koffie en fruit op bij de bus. Op drukke dagen stijgt dat aantal naar zo’n negentig daklozen per avond. Nu de winterregeling van kracht is, en er meer opvangplekken beschikbaar zijn, maken per avond ongeveer twintig mensen gebruik van de soepbus.

 

Deel dit artikel: