Scheveningse Pier blijft open

DEN HAAG - De Scheveningse Pier blijft open. De rechtbank heeft woensdag uitspraak gedaan in het kort geding, dat was aangespannen om de afsluiting van gas te voorkomen.

De Pier is eigendom van Van der Valk. Die exploiteerde daar een restaurant, dat onlangs failliet is gegaan. Ook de BV waarin het vastgoed van de Pier zit is inmiddels failliet verklaard. Maar op de Pier zitten ook nog andere ondernemers, die door de afsluiting van gas en elektriciteit ernstig gedupeerd zouden worden.

De rechtbank heeft nu bepaald dat Stedin gewoon gas moet blijven leveren aan de Pier. Stedin heeft vorig jaar de levering van elektriciteit overgenomen van NUON, als noodleverancier. Maar Stedin moet nu van de rechter ook elektriciteit blijven leveren. Stedin heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

De curator is op dit moment aan het bekijken wie de Pier kan overnemen. In de tussentijd wilde Stedin de nutsvoorzieningen afsluiten, om te voorkomen dat het bedrijf geen geld zou krijgen voor het geleverde gas en de elektriciteit vanwege het faillissement. Maar de rechter zegt dat zo’n afsluiting niet rechtmatig is.

 

Deel dit artikel: