Van Aartsen: 'Goed dat lekkend raadslid is opgepakt'

DEN HAAG - De Haagse burgemeester van Aartsen vindt het een goede zaak dat een gemeenteraadslid is opgepakt vanwege het lekken van geheime stukken. Dat zegt hij in een reactie op de aanhouding.

De zaak draait om stukken over de aankoop van het World Forum in Den Haag, het voormalige congresgebouw. Het raadslid, naar verluidt Arnoud van Doorn, is aangehouden en heeft bekend dat hij de stukken heeft gelekt. Het raadslid gaf de sleutel van zijn fractiekamer aan journalist Lex de Jonge van het Algemeen Dagblad. Die kon zo de geheime stukken in zijn bezit krijgen. Na een onderzoek van het Openbaar Ministerie werd het raadslid opgepakt.

Aangifte
Burgemeester van Aartsen heeft inmiddels kort gereageerd. De burgemeester laat via zijn woordvoerder het volgende weten: 'Het lekken van geheime stukken is een strafbaar feit. Daarmee schaadt iemand de belangen van de stad. Daarom heeft de burgemeester aangifte gedaan. Het is goed dat een verdachte is aangehouden. Deze zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie ter beoordeling'. Verder wil de Haagse burgemeester niet inhoudelijk reageren, hij houdt het bij deze korte reactie zolang het onderzoek van het Openbaar Ministerie nog loopt.

Arnoud van Doorn
Het is nog niet officieel duidelijk om welk raadslid het gaat, maar volgens verschillende bronnen in het stadhuis aan het Spui gaat het om Arnoud van Doorn, een onafhankelijk raadslid. Hij zat tot december vorig jaar namens de PVV in de Haagse gemeenteraad, maar stapte daar op na ruzie met zijn fractie.

Deel dit artikel: