Raadslid Van Doorn bevestigt aanhouding

DEN HAAG - Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn bevestigt tegenover Omroep West dat hij is aangehouden voor het lekken van geheime stukken uit de raad.

De aangifte voor drugshandel is volgens Van Doorn gebaseerd op een misverstand. Hij was naar eigen zeggen bezig met een undercoveractie waarmee hij wilde achterhalen wie de drugsdealer was van probleemjongeren in de binnenstad van Den Haag.

Drugsdealer
‘Ik deed mijzelf voor als drugsdealer om het vertrouwen van de jongeren te winnen’, aldus Van Doorn. De politie kwam Van Doorn op het spoor, omdat zij zelf ook bezig waren met een actie tegen de drugsoverlast. De jongeren brachten de politie vervolgens op het spoor van Van Doorn. Hij laat weten de risico’s van zijn handelen onderschat te hebben.

Lek
Van Doorn werd dinsdag in zijn woning aangehouden omdat hij stukken over de mogelijke aankoop van het World Forum door de gemeente Den Haag zou hebben gelekt. Hij heeft zijn toegangspas van de fractiekamer aan de journalist gegeven en hem verteld waar de stukken lagen. Het raadslid verklaarde dat hij vond dat de stukken ook openbaar moesten zijn voor de burgers. In het huis van het raadslid is ook een alarmpistool gevonden.

De politie kwam de zaak op het spoor dankzij een ander strafonderzoek naar het raadslid. Hij zou softdrugs verkopen aan jongeren van 14 en 15. Daarom werd zijn telefoon afgetapt en zo kwam ook deze zaak aan het licht.

Deel dit artikel: