Raadslid Van Doorn leverde drugs aan minderjarigen

DEN HAAG - Het onafhankelijke raadslid Arnoud van Doorn heeft softdrugs geleverd aan minderjarigen in Den Haag. Dat geeft hij toe bij Omroep West. Van Doorn werd dinsdag opgepakt op verdenking van drugshandel, verboden wapenbezit en het lekken van vertrouwelijke informatie.
De drugs leverde hij aan de kinderen om op die manier hun vertrouwen te winnen. Volgens Van Doorn was het een vooropgezet plan om te proberen achter 'de grote vis' te komen. Een groepje jongeren zorgde voor overlast en hij wilde achterhalen hoe ze aan drugs kwamen. Daarom ging hij zelf drugs leveren om op die manier hun vertrouwen te winnen, zegt hij. Het plan is mislukt.
Van Doorn is ook verantwoordelijk voor het lekken van vertrouwelijke stukken over de koop door de gemeente van het World Forum in Den Haag. Hierover zegt hij: 'Als ik had geweten dat het strafbaar was, dan had ik het niet gedaan'. Van Doorn dacht dat het gewoon niet mocht, maar dat er geen juridische gevolgen aan zaten. Hij heeft spijt van zijn actie: 'Ik heb het vertrouwen van de burgemeester en mijn collega's geschaad. Excuses daarvoor. Het is iets impulsiefs geweest.'
Arnoud van Doorn denkt er niet over om op te stappen. In de gemeenteraadvergadering van donderdag biedt hij 'en plein public' zijn excuses aan en wil dan gewoon door. Het presidium van de Haagse gemeenteraad praat donderdag over de positie van Van Doorn.