Van Doorn moet op het matje komen

DEN HAAG - De Haagse gemeenteraad, burgemeester Jozias van Aartsen en de griffier gaan het raadslid Arnoud van Doorn zo spoedig mogelijk op het matje roepen. Daarbij wordt hem nog eens goed uitgelegd hoe hij moet omgaan met vertrouwelijke stukken en hoe hij moet omgaan met zijn toegangspasje tot het stadhuis.

Ook moet Van Doorn uitleggen waarom hij zichzelf niet heeft aangegeven bij de politie nadat Jozias van Aartsen aangifte had gedaan van lekken. Van Doorn zei steeds dat hij niet wist dat lekken strafbaar was, maar hij stapte ook niet zelf naar de burgemeester of politie toen bekend werd dat Van Aartsen zwaar aan de kwestie tilde.

Geen twijfel over geheimhouding

Het presidium van de gemeenteraad - het dagelijks bestuur - kwam donderdagochtend bijeen om onder meer over de kwestie-Van Doorn te praten. ‘Wat ons betreft bestaat er geen enkele twijfel over de geheimhouding', zegt voorzitter en PvdA-raadslid Lobke Zandstra. ‘Hij had dat moeten weten.’

Bovendien, zegt zij, iedere raadsvergadering wordt er beslist welke stukken geheim moeten blijven. Dat was ook voor Van Doorn het moment geweest om aan te kaarten dat hij het niet eens was met het geheim blijven van het dossier over het World Forum.

Volgens haar neemt het presidium de kwestie niet al te licht. ‘Dit is een behoorlijk ernstige zaak. Het gaat om vertrouwen.’ Het presidium hoopt vrijdag met Van Doorn te spreken.

Van Doorn werd dinsdag opgepakt. Hij zou ook worden verdacht van drugshandel.

Deel dit artikel: