Verhuizing Barbie zorgt voor tweespalt in Duindorp

DEN HAAG - 'Het is heel cru om te horen dat Michael als echte Duindorper, door allerlei import-Duindorpers zo wordt tegengewerkt'. Dat zegt zijn manager Jake Hampel als reactie op de anonieme actie van buurtbewoners om Michael en Barbie te weren uit hun nieuwe woning. Maar het stel krijgt volgens de manager ook veel steun uit de wijk.

'Michaels wiegje heeft in Duindorp gestaan, dus wie is de wijk om Michael te verbieden om in zijn eigen woonomgeving te komen wonen?', vraagt Hampel zich af. Het stel zou 'verdrietig en teleurgesteld' zijn over de weerstand vanuit de wijk.

Kiezen voor een andere plek, bijvoorbeeld een alleenstaand huis in de duinen, is volgens Hampel absoluut geen optie. 'Ze horen bij de mensen, ze zijn authentiek en waar Michael en Barbie zijn, is gezelligheid.' De manager zegt wel dat het stel zich net als iedereen als goede huurders moet opstellen.

Steun

Volgens Hampel zou een groot deel van van de wijk helemaal niet tegen de verhuizing zijn. Andere mensen hebben een actie opgezet om het stel te steunen. Achter deze actie zouden 'echte Duindorpers' zitten. Deze groep zou al een kleine 200 handtekeningen hebben opgehaald.

Hampel zei dit maandag bij de rechtbank in Den Haag. Hij is daar omdat Michael en Samantha terechtstaan voor hun betrokkenheid bij twee vechtpartijen.

Deel dit artikel: