Scouting zet Van Doorn op non-actief

DEN HAAG - De Haagse scoutingvereniging Stanley 55 heeft raadslid Arnoud van Doorn voorlopig op non-actief gesteld. Van Doorn is al jaren vrijwilliger bij de club. Hij werd vorige week dinsdag door politie aangehouden op verdenking van handel in softdrugs, het lekken van geheime stukken en het in bezit hebben van een verboden wapen.

‘Dat hij lekt uit gemeenteraadsstukken, is zijn probleem,’ aldus voorzitter H. Gielen. ‘En dat er een alarmpistool is aangetroffen daar zijn wij niet blij mee, maar daar kunnen we als groep nog wel een stukje in meeleven. Maar dat hij ook wordt verdacht van handelen in softdrugs, daar kunnen wij niet aan voorbij gaan.’

De voorzitter benadrukt dat er geen signalen waren dat Van Doorn ook binnen de vereniging in drugs heeft gehandeld. ‘En daar zijn wij heel alert op.’ Het raadslid verklaarde zelf dat hij een tijd in softdrugs handelde, omdat zo een grote dealer te kunnen ontmaskeren. 

Ouders reageren positief op besluit

De vereniging heeft Van Doorn in ieder geval tot de uitspraak van de rechter op non-actief gesteld. ‘Daarna gaan we ons beraden op hoe het nu verder moet,’ zegt Gielen. ‘Maar we kunnen dit als groep gewoon niet negeren.’ Het bestuur van de vereniging heeft de ouders op de hoogte gesteld van het besluit.

Van Doorn is al langere tijd lid van de vereniging. Hij leidde een tijd lang een groep en was nu assistent-leider van een groep scouts tussen de elf en vijftien jaar. Volgens Gielen staat hij binnen Stanley 55 goed bekend. ‘Hij was erg enthousiast. Daar waar hulp nodig is, biedt hij die.’ Volgens haar reageren de ouders positief op het besluit op Van Doorn tijdelijk op non-actief te stellen. ‘Die zijn blij dat we alert hebben gereageerd.’

Van Doorn wilde zelf geen commentaar geven.

Deel dit artikel: