PVV: 'Asielzoekers Sacramentskerk het land uit'

DEN HAAG - De PVV in Den Haag is faliekant tegen een generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers. 'Deze mensen zijn uitgeprocedeerd dus moeten het land verlaten', zegt raadslid Bart Brands.

De PVV reageert met ongeloof op voorstellen van de PvdA om de vluchtelingen in de Sacramentskerk te helpen.

In de gekraakte kerk in de Haagse Vogelwijk bivakkeert  ruim twee weken een groep uitgeproceerde asielzoekers, voornamelijk Iraakse Koerden. Deze vluchtelingen kunnen niet terug, omdat Irak geen gedwongen mensen toelaat. De PvdA-gemeenteraadsfractie praat binnenkort met partijgenoten in de Tweede Kamer over een oplossing. Raadslid Marieke Bolle ziet het liefst een generaal pardon of anders het recht op werk voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

'Illegaal verblijven en werken mag niet'

De PVV moet hier helemaal niets van hebben. 'Het ene generaal pardon is nog niet eens afgerond', zegt Brands. 'Illegaal in Nederland verblijven mag niet, dus dan mag je hier ook niet werken.' Ook wil de PVV dat de gekraakte kerk ontruimd wordt.

De gemeente Den Haag is niet van plan om de asielzoekers uit de Sacramentskerk te halen en over te dragen aan de vreemdelingenpolitie.

Deel dit artikel: