Veel steun voor tandzorg in Gambia

WESTLAND - Vanuit het Westland vertrekt later deze maand een mobiele tandartspraktijk naar Gambia in Afrika. De bestelbus is ingericht met de modernste apparatuur om de inwoners van dat land aan een gezonder gebit te helpen.

De tandzorg in Afrika  is al jaren gebrekkig. De stichting Westland4Gambia zamelt daarom al een tijd geld in om de gezondheidszorg aldaar te verbeteren. Het motto van de actie is ‘Laat de kinderen van Gambia weer lachen’.

Sponsors

Scholen in Den Haag hebben zich de afgelopen weken ingezet voor de tandzorg. De prof. Mr. A. Anemaschool haalde 2800 euro op door een sponsorloop. De leerlingen zamelden ook tandpasta en borstels in. Op de Da Costaschool kreeg Westland4Gambia een cheque van 1580 euro, wat de opbrengst van de verkoop van zelfgemaakte kerstkaarten is.

Het bestuur van de scholen sponsort ook 2600 rugtassen voor Gambia. De vrijwilligers rijden met zes wagens naar Gambia voor een rit van 7000 kilometer. Er is daarom ook een brandstofactie om het tanken onderweg te steunen.

Deel dit artikel: