PVV: 'Maak massaal bezwaar tegen hondenbelasting'

DEN HAAG - De PVV in de Haagse gemeenteraad roept hondenbezitters op om massaal bezwaar in te dienen tegen de hondenbelasting. Dit naar aanleiding van een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch tegen de gemeente Sittard-Geleen.

Het hof stelde dat de opbrengst van de belasting niet mag worden gebruikt  om de algemene gemeentekas te spekken. Het geld moet worden gebruikt voor hondenbeleid of om overlast van bijvoorbeeld hondenpoep tegen te gaan. Volgens de PVV voldoet het Haagse college evenmin aan die voorwaarden.

PVV-fractievoorzitter Machiel de Graaf: ‘Het was al langer bekend dat de hondenbelasting die in Den Haag en Scheveningen wordt geïnd, nergens anders voor dient dan om het gat in de begroting te dichten en dat is asociaal. De PVV is altijd al tegen de hondenbelasting geweest en pleit voor striktere handhaving tegen overlast van hondenpoep.’

'Geen behoorlijk bestuur'

De Graaf vindt ook dat het innen van hondenbelasting indruist tegen de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, die bepalen hoe de overheid zich dient te gedragen richting burgers. Zo mag er geen belasting worden geheven bij een bepaalde groep (in dit geval de hondenbezitters), terwijl het geld aan algemene zaken wordt besteed.
 
PVV-woordvoerder voor financiën Chris van der Helm: ‘De uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch maakt dat hondenbezitters zicht hebben op een einde aan de onrechtvaardige en uit louter winstbejag opgelegde hondenbelasting.’
 
De PVV heeft op de eigen website een modelbezwaarschrift gezet zodat iedereen makkelijk bezwaar kan maken tegen de aanslag die een dezer dagen op de mat ploft.

LPF Westland ook in actie tegen hondenbelasting

Ook in het Westland is er een actie opgezet tegen de hondenbelasting. De lokale politieke partij LPF vraagt hondenbezitters om de betaling van de hondenbelasting uit te stellen en bezwaar te maken.

 

Deel dit artikel: