'Gemeente reageert niet op klachten over moskee Terletstraat'

DEN HAAG - Omwonenden die bij de gemeente hebben geklaagd over de moskee in de Haagse Terletstraat kregen nul op het rekest. Dat zegt PVV-raadslid Daniëlle de Winter donderdag op Radio West.

Vorig jaar plaatste de moskee speakers op het dak voor de oproep voor het gebed en dat leidde tot geluidsoverlast. 'Mensen hebben klachten ingediend bij de gemeente en de wijkagent erop aangesproken, maar er gebeurde niets. Daarna hebben ze contact met ons opgenomen', aldus De Winter.

De bewoners zijn volgens De Winter gewezen op een gewijzigde APV die de speakers mogelijk heeft gemaakt. 'Maar die hebben wij nergens terug kunnen vinden.'

Tijdelijke huisvesting sinds 1995

De moskee werd in 1995 in een leegstaand winkelpand gevestigd. Dit was een tijdelijke oplossing. In een overeenkomst was volgens de PVV vastgelegd dat de gemeente zou opdraaien voor de meerkosten bij de verhuizing, zoals eventuele waardedaling van het pand.

Anno 2013 zit de moskee er nog steeds, volgens de PVV zelf ook met tegenzin. 'Vorig jaar dreigde het bestuur van de moskee met juridische stappen tegen de gemeente. Twee maanden later stonden er ineens speakers op de moskee en op de daken van woningen aan de overkant.'

De PVV wil graag weten van de gemeente hoe dit nou zit. 'Horeca moet ook gewoon een vergunning aanvragen om speakers op een terras of dak te plaatsen. Dus het lijkt mij dat dat voor een moskee ook moet', aldus De Winter. De gemeente is de kwestie aan het uitzoeken en hoopt later met een reactie te komen.

Deel dit artikel: