PVV: geluidsoverlast moskee is on-Nederlands

DEN HAAG - Het geluid van kerkklokken ligt anders dan dat van de gebedsoproep van een moskee. Dat stelt het Haagse PVV-raadslid Daniëlle de Winter. Kerken staan al sinds mensenheugenis in Nederland, moskeeën zijn on-Nederlands.

'Kerken zijn er al veel langer. Mensen die naast een kerk gaan wonen, weten waar ze aan beginnen. Bij een moskee wonen mensen er al en komt de moskee erbij. Dan zit je niet op die herrie in een buitenlandse taal te wachten.'

Turkse moskee in Haagse Terletstraat

Omwonenden van een Turkse moskee in de Haagse Terletstraat hebben zich tot de PVV gewend omdat zij geen gehoor kregen voor hun klachten over geluidsoverlast. Sinds juni vorig jaar zijn er speakers geplaatst, waaruit gebedsoproepen schallen. 'Twee buurtbewoners hebben de zaak opgepakt. Zij vertegenwoordigen de rest. Ook het wijkberaad is er mee bezig', aldus De Winter.

De Winter heeft gebeld met de afdeling woonoverlast van de gemeente en kreeg te horen dat er voor speakers geen vergunning nodig was omdat de APV was gewijzigd.

De PVV vindt dat omwonenden die geluidsoverlast hebben van een moskee daar ook bezwaar tegen moeten kunnen maken. 'Vergelijk het met een horecaondernemer die te harde muziek draait. Je moet als bewoner bezwaar tegen zoiets kunnen indienen. Dat is ook zo met een kerk met kerkklokken die nieuw in een wijk komt.'

Bekijk hier het filmpje dat de PVV op YouTube heeft geplaatst.

Deel dit artikel: