'Sterke aanwijzigingen voor zelfmoord Anass'

WASSENAAR - Er zijn sterke aanwijzingen dat de 13-jarige Anass Aouragh zelf een eind aan zijn leven heeft gemaakt. Dat heeft de politie vrijdagavond bekendgemaakt, op basis van de eerste onderzoeksresultaten. ‘Maar een misdrijf kan nog niet worden uitgesloten.’

Anass ging woensdagmiddag de deur uit om folders rond te brengen, maar kwam nooit meer thuis. Er werd een Amber Alert uitgestuurd, de volgende ochtend werd het lichaam van Anass gevonden in een bosstrook aan de Katwijkseweg naast recreatiepark Duinrell.

Er is onderzoek verricht op de plek waar hij is gevonden en op het lichaam van Anass en daaruit trekt de politie nu een eerste conclusie. Er zijn dus sterke aanwijzingen dat het gaat om suïcide, maar 'omdat in deze fase van het onderzoek een misdrijf nog niet kan worden uitgesloten, gaat het onderzoek verder.'

Amber Alert

Woensdagavond belde de moeder van Anass de politie toen haar zoon om 18.30 uur nog niet thuis was gekomen. Rond 20.00 uur werd de fiets van de jongen gevonden langs de Katwijkseweg naast recreatiepark Duinrell. Er is tot diep in de nacht gezocht met speurhonden, ook een politiehelikopter werd ingezet. De jongen werd niet gevonden, ook niet bij vrienden thuis of op andere plekken waar hij misschien heen kon zijn gegaan. Laat op de avond werd een Amber Alert uitgestuurd.

De volgende ochtend werd in de bosstrook bij de Katwijkseweg een lichaam gevonden. De hele dag werd sporenonderzoek gedaan, kort na 18.00 uur kon de politie bevestigen dat het om het lichaam van Anass ging.

Vrijdag werd het stuk bos opnieuw afgezet voor onderzoek. De politie gaf aan dat waarschijnlijk pas na het weekend meer bekend zou worden over de doodsoorzaak van de jongen, maar vrijdagavond kort voor 20.00 uur werd toch een voorlopige conclusie bekendgemaakt.

Gepest

Bij de Katwijkseweg zijn inmiddels bloemen en briefjes neergelegd. Vrijdag kwamen doorlopend leeftijdsgenoten naar de plek, veel van hen in felgekleurde broeken. Lichtgroen, rood, blauw. Omdat Anass vaak gekleurde broeken droeg, besloten leerlingen van zijn school spontaan om hem vrijdag te gedenken door het aantrekken van gelijksoortige broeken.

Meerdere leerlingen vertelden dat Anass op school werd gepest, omdat hij 'anders' was. Of dat iets te maken heeft met zijn dood, blijft speculatie.

Deel dit artikel: