Zweten voor rol in musical ‘Peace of me’

DEN HAAG - De Hofstad als stad van recht en vrede, maar dan in zang, dans en spel. Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van het Vredespaleis produceert het Haagse Koorenhuis de musical ‘Peace of me’. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar konden daar zaterdag auditie voor doen.

In totaal hadden 160 auditanten zich opgegeven. Zij toonden hun kunsten in dans-, spel- en zangaudities. Ook was hen gevraagd aan te geven wat het voor hen betekent om te wonen en leven in een stad waar al 100 jaar lang recht wordt gesproken tussen landen over de hele wereld.

De jongeren komen niet per definitie in de cast van de musical terecht. Een aantal van hen zal ook meehelpen met het schrijven van het script, het bedenken van de kleding en het maken van de muziek.

Het Koorenhuis produceert ‘Peace of me’ samen met het Nationale Toneel, de Dutch Don’t Dance Division en de Koninklijke Schouwburg. In de schouwburg zal de musical ook worden opgevoerd. Hoe vaak is nog niet bekend, maar de première staat gepland op 11 september.

Deel dit artikel: