Haagse Rinus veroordeeld in glazenwasserszaak

Haagse Rinus
Haagse Rinus
DEN HAAG - Haagse Rinus, de 36-jarige man die vorige week dood gevonden werd in Bergambacht, was in 2010 één van de zeven verdachten in de zogenoemde glazenwasserszaak. Hij werd veroordeeld tot drie maanden cel.
Zeven mannen werden in de glazenwasserszaak verdacht van afpersing, bedreiging en belastingfraude. Rini van Setten, zoals Haagse Rinus echt heette, werd door de rechtbank veroordeeld tot 180 dagen cel, waarvan 93 voorwaardelijk. Verder kreeg Rini een taakstraf opgelegd.
Hij bedreigde drie concurrerende glazenwassers, omdat hij hun wijk over wilde nemen. Hij dreigde hun bus in de brand te steken en hij zei: 'ik schiet je voor je kop als je niet oprot.' Rini ging in hoger beroep tegen zijn straf. De zitting bij het hof stond eind deze maand gepland.

Bergeijk

Rini van Setten was nog steeds actief in de glazenwassersbranche. 'Ik kwam hem wel eens tegen,' zegt een collega-glazenwasser. Verder werd Haagse Rinus als getuige opgeroepen in de zaak-Michel Gordijn. Die werd vorig jaar dood gevonden in een bos in Bergeijk.
De twee verdachten die vast zitten voor de moord op Gordijn, zijn glazenwassers. De moordzaak zou volgens het Openbaar Ministerie draaien om een glazenwassersruzie.

Bergambacht

Rini werd vrijdag dood gevonden in de berm langs de Lekdijk in Bergambacht. Volgens vrienden en familie deed hij allerlei klusjes, waarvan sommige het daglicht niet konden verdragen. Het is dus onduidelijk of Haagse Rinus betrokken was bij een glazenwassersruzie, of dat hij om een andere reden is vermoord.