'Vingerafdrukken hoeven niet op moord te wijzen'

WASSENAAR - Eventuele vingerafdrukken in de hals van Anass, hoeven niet te wijzen op moord. Dat zegt patholoog Frank van de Goot. Dinsdag werd bekend dat de vader van Anass uitgaat van moord op zijn zoon, omdat hij bij de identificatie vingerafdrukken in de hals van de jongen zag.

‘Huid droogt uit na overlijden’, zegt Van de Goot. ‘Daardoor blijven afdrukken beter zichtbaar. Hij is na sporenonderzoek in het bos in de rouwwagen getild, bij het NFI is zijn lichaam op een schouwtafel gelegd. Dat zijn allemaal momenten waarop nieuwe afdrukken kunnen ontstaan. Het hoeft niets te betekenen.’

De vader van Anass zei bij de begrafenis van de jongen tegen het Marokkaanse persbureau MAP dat hij niet gelooft in de zelfmoord van de jongen. Bij de identificatie van het lichaam heeft hij afdrukken van vingers gezien op de hals van zijn zoon. Verder zouden er getuigen zijn die erop wijzen dat er geen sprake is van zelfmoord. Hij wees er verder op dat de familie nog geen resultaten van de sectie heeft vernomen.

De politie in Den Haag blijft bij de voorlopige conclusie die ze vrijdag trok: dat er ‘sterke aanwijzingen’ zijn voor zelfmoord. Het onderzoek loopt nog.

Deel dit artikel: