Vader Anass Aouragh spreekt met Marokkaans persbureau over zelfmoordtheorie

WASSENAAR - De vader van Anass Aouragh wijst de zelfmoordtheorie over zijn zoon volledig af. Dat deed hij tegenover het Marokkaanse staatspersbureau MAP. Het persbureau plaatste het volgende artikel. Omroep West liet het vertalen.

Anass Aouragh (13 jaar) wiens lichaam vorige week donderdag in een park in Wassenaar gevonden werd, is maandag in Voorschoten begraven. Zijn vader wijst het idee dat Anass zelfmoord zou hebben gepleegd volledig van de hand.

In een sfeer van verdriet en pijn en in aanwezigheid van honderden Marokkanen, waaronder zijn familie, leerlingen en de schoolleiding van de school waarin hij zat, werd Anass Aouragh in Voorschoten begraven.

Familieleden en kennissen hebben een aantal vragen over de oorzaak van zijn dood. Vooral omdat de resultaten van de autopsie nog niet naar buiten zijn gekomen. Ze willen weten of het om moord gaat en zo ja, waarom hij vermoord is.

De vader Mohamed Aouragh zegt in een verklaring dat familieleden van het slachtoffer afdrukken van vingers op de hals hebben gezien die er op wijzen dat er geen sprake zou zijn van zelfmoord en dus de hypothese dat hij zelfmoord zou hebben gepleegd, ongegrond is.

Mohamed Aouragh liet weten dat er een getuige is geweest die vermoedelijk door de politie werd verhoord. Deze getuige zou hebben gezien dat drie individuen Anass meenamen kort vóór hij verdween. De vader wees erop dat de familie nog steeds niets heeft vernomen over de autopsie en dat de politie niet heeft bevestigd dat de oorzaak van zijn dood het gevolg van geweld zou zijn geweest.

De leerlingen van de school zijn geschokt door de gebeurtenis. Ze zeiden dat ze zich niet konden voorstellen dat Anass zelfmoord zou hebben gepleegd vanwege de pesterij door enkele medeleerlingen.

De Nederlandse media die de moord op Anass als ‘mysterieus’ beschreven, zeiden ook dat hij in een laatste brief die hij aan een leerling verstuurde, zou staan: 'Jij haat mij!'.

De Nederlandse politie heeft gezegd dat moord op Anass, wiens lichaam vorige week donderdag in een park in Wassenaar, werd gevonden niet uit te sluiten.
De politie zegt door te blijven zoeken naar nog meer aanwijzingen op de plaats van het delict. Tot op heden heeft de politie geen concrete aanwijzingen vermeld over zijn verdwijning en de omstandigheden van de dood van Anass.

Anass is vorige week woensdagmiddag spoorloos verdwenen. Kort daarna is de politie een zoekactie begonnen naar de jongen die lid was van een voetbalvereniging in de buurt.

Een familielid van Anass zei dat het slachtoffer woensdagmiddag van huis op de fiets vertrok. Toen hij niet op tijd naar huis kwam, begon zijn moeder zich ernstig zorgen te maken en heeft meteen contact opgezocht met de politie.'

Deel dit artikel: