Herstelwerkzaamheden Pier starten woensdag

DEN HAAG - De herstelwerkzaamheden aan de Pier beginnen woensdag. Bouwbedrijf Dura Vermeer uit Zoetermeer gaat in opdracht van de gemeente Den Haag een noodreparatie uitvoeren.

Aan het begin van de Pier wordt een nieuwe staalconstructie toegevoegd om zo het wandeldek te verstevigen. Het beton lijdt daar aan betonrot. Hierdoor is er een gevaarlijke situatie ontstaan op en rond de Pier. Totdat het werk gedaan is, mogen grote groepen mensen de Pier niet op.

Woensdag beginnen de bouwvakkers met graven. Omdat ze onder de Pier gaan werken moet al het zand daar weg. Volgende week maandag starten ze met de bouw van de nieuwe staalconstructie. Die gaat steunen op de fundering van de huidige palen. Daar zullen ze een week mee bezig zijn.

De gemeente Den Haag neemt het werk op zich omdat Van der Valk -  de voormalige eigenaar van de inmiddels failliete Pier - weigerde het te doen. De kosten van het onderhoud liggen tussen de 80 duizend en 125 duizend euro. Den Haag wil dit bedrag terugvorderen en zal de rekening bij de curator van de Pier neerleggen.

In april zal de Pier tijdens een openbare veiling verkocht worden. Volgens de curator is er nationale- en internationale belangstelling. Hagenaars vinden dat de Pier moet worden behouden

Deel dit artikel: