nieuws

Burgemeester Gert-Jan Kats is onze Twitterkoning

Social media
Social media
REGIO - Van alle burgemeesters in onze regio is Gert-Jan Kats van Zuidplas de Twitterkoning. Hij heeft in januari van alle burgemeester de meeste Twitterberichten gestuurd, namelijk 148. Ook Jan Hoekema van Wassenaar heeft er 148, maar omdat hij minder volgers heeft, is hij een goede tweede.
Van de 35 burgervaders in de regio zijn er 13 die twitteren. Sjaak van der Tak van het Westland heeft veruit de meeste volgers, op het moment van schrijven 4193. Zijn laatste tweet is van 21 januari en gaat over het de huldiging van een  sportkampioenschap.
Het minst actief is  de burgemeester van Bergambacht Arie van Erk. Hij heeft in januari helemaal niet getwitterd en heeft maar 42 volgers. Dat hij zo weinig volgers heeft is ook niet zo raar, want in zijn totale Twittercarrière heeft hij nog maar 4 tweets gestuurd, waarvan de laatste op 10 oktober. Het lijkt er op dat hij met goede moed is begonnen, maar het nooit helemaal goed heeft opgepakt, misschien  dat hij eens kan twitteren met Twitterkoning en SGP’er Gerjan Kats.
Kats twittert namelijk het meest. Hij houdt over het algemeen zijn tweets professioneel. Dat is terug te zien aan zijn meest gebruikte hashtags: Zuidplas (20) Nieuwerkerk (6) Gouda (5) zuidplas (4) 010gop (3) Moordrecht (3) KvK (2) Moerkapelle (2) Zevenhuizen (2) Boskoop (1). Maar er komt ook wel eens een familiefotootje voorbij.
De website burgemeesterindex.nl houdt alle Twitterbewegingen van alle burgemeesters in Nederland bij. Zij schrijven dat er het meest is getwitterd op 28 januari tussen 19.00 en 20.00 uur. Dit was het uur waarin Koningin Beatrix haar aftreden aankondigde.
Twitter is een makkelijke manier om te communiceren met je inwoners. Onze Twitterkoning Gert-Jan Kats laat vaak weten wat hij heeft gedaan. Kleine moeite, zou je zeggen. Toch zijn er in onze regio nog steeds 23 burgervaders die niet twitteren.