Laak blij met aanpak parkeerproblemen

REGIO - DEN HAAG De bewoners van Laakkwartier in Den Haag zijn blij dat de gemeente iets doet aan de parkeerproblemen in het stadsdeel. Maar ze vinden het wel jammer dat ze moeten gaan betalen voor het parkeren.

 ‘De parkeerdruk is gigantisch hoog,’ zegt de interim-voorzitter van het Wijkberaad Laak Centraal, Henk Constant. ‘Je ziet nu al mensen uitwijken naar Rijswijk om daar te parkeren.’ Constant is daarom persoonlijk wel voor invoeren van betaald-parkeren in het Laakkwartier. Maar hij heeft nog geen uitgebreid onderzoek uitgevoerd hoe andere mensen daarover denken.

Een rondgang van Omroep West door het gebied leert ook dat veel mensen balen van het gebrek aan ruimte. Zij staan achter de plannen van wethouder Peter Smit (VVD, verkeer) om daaraan iets te doen. Hij wil naast het invoeren van betaald-parkeren ook meer plekken op straat realiseren en een grote ondergrondse garage bouwen. De bewoners vinden het wel vervelend dat ze daardoor meer geld kwijt zijn.

De PvdA, de grootste partij in Den Haag, pleit al lang voor het invoeren van betaald-parkeren in Laak. Raadslid Abderrahim Kajouane wijst erop dat er nu vaak gevaarlijke situaties ontstaan voor de hulpdiensten. Hij wil wel dat Smit nog eens goed gaat kijken of er nog meer oplossingen zijn. Zo wil de PvdA dat bewoners ook gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld het parkeerdek van Megastores. Volgens Smit is dat te ver van de woningen. Maar Kajouane denkt dat dit wel een oplossing kan bieden voor het stallen van de ‘tweede auto’ van mensen.

Deel dit artikel: