Gemeente Den Haag moet wachten op geld tot Pier is verkocht

DEN HAAG - De gemeente Den Haag zal moeten wachten op het geld voor de renovatiewerkzaamheden aan de Pier, tot de Pier verkocht is. Dat stelt curator Marc Udink.

Woensdag zijn de noodreparaties aan het Scheveningse bouwwerk begonnen. De gemeente kondigde eerder aan de rekening hiervoor door te sturen naar de curator van de Pier.

De kosten van het onderhoud liggen tussen de 80.000 en 125.000 euro. Curator Marc Udink: 'De gemeente krijgt op deze manier belang bij de verkoop van de Pier voor een goede prijs. Dit vind ik alleen maar fijn.' Udink laat weten dat de rekening van het onderhoud 'op de grote hoop gaat', en dus pas betaald zal kunnen worden als de Pier verkocht is.

Veiling

De gemeente Den Haag neemt het werk op zich omdat Van der Valk -  de voormalige eigenaar van de inmiddels failliete Pier - weigerde het te doen. In april zal de Pier tijdens een openbare veiling verkocht worden. Volgens de curator is er nationale- en internationale belangstelling. Veel Hagenaars vinden dat de Pier moet worden behouden.

Deel dit artikel: