Moskee bevestigt: ex-PVV'er Van Doorn nu overtuigd moslim

DEN HAAG - Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn heeft zich bekeerd tot de islam. Hij heeft zich aangemeld bij de As-Soennah moskee, een salafistische moskee in Den Haag, waar de omstreden imam Fawaz Jneid tot maart 2012 de scepter zwaaide.

De stap van Van Doorn is opmerkelijk, omdat hij tot voor kort PVV-raadslid was. Toch is Van Doorn bloedserieus over zijn overstap. Volgens bestuursvoorzitter Hamid Taheri van de moskee, is het Haagse raadslid inmiddels langs geweest voor een rondleiding. 'Ik ben blij maar ook verbaasd over de stap van Van Doorn', aldus de moslim-leider tegenover Omroep West.

Volgens Taheri heeft hij uit gesprekken met Van Doorn begrepen dat de ex-PVV'er het nooit eens is geweest met de anti-moslimhouding van PVV-leider Geert Wilders. 'Het gaat hier om een weloverwogen besluit om moslim te worden', zegt Taheri.

Islamitische belijdenistekst

Zelf was Van Doorn niet bereikbaar voor commentaar. Op Twitter gonste het de hele dag al van de geruchten dat de Haagse politicus zich opeens tot het moslimgeloof had bekeerd, nadat hij in het Arabisch op zijn twitteraccount een islamitische belijdenistekst had geplaatst. Het was tot nu toe echter nog niet duidelijk of Van Doorn serieus was of een grap maakte.

Het Haagse raadslid kwam de afgelopen maanden al eerder in het nieuws vanwege opmerkelijk gedrag. Hij wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke stukken, handel in softdrugs, het verkopen van deze drugs aan kinderen en wapenbezit.

Imam Fawaz

De Haagse As-Soennah moskee stond in het verleden bekend als radicaal. De moskee heeft vorig jaar gebroken met de omstreden conservatieve imam Fawaz. In de moskee zou in het verleden een oproep gedaan zijn tot geweld maar dat is uiteindelijk nooit bewezen.

Deel dit artikel: