Advocaat ouders: 17 kinderen seksueel lastiggevallen door 6-jarig kind

HILLEGOM - Op de Jozefschool in Hillegom zouden zeventien kinderen op een seksuele manier zijn lastiggevallen door een 6-jarig klasgenootje. Dat zegt advocaat Dirk Giltay Veth. De 6-jarige jongen is geschorst. Herplaatsing op een andere school is nu aanleiding voor een rechtszaak.

Ouders van kinderen van de Johannesschool in Hillegom hebben een rechtszaak aangespannen tegen de Sophia Stichting, de overkoepelende scholenorganisatie. Die wil de jongen nu op de Johannesschool plaatsen, ondanks verzet van ouders. Die zijn bang dat het jongetje ook hun kinderen zal lastigvallen als hij bij ze in de klas komt. De school heeft een 'veiligheidsplan' opgesteld, dat onder meer inhoudt dat de jongen extra begeleiding krijgt. Daar hebben de ouders te weinig vertrouwen in.

De jongen werd op de Jozefschool vorig jaar geschorst vanwege 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'. Giltay Veth staat de ouders van de Johannesschool bij. Hij weet om wat voor feiten het gaat en wil alleen kwijt dat hij ze als 'schokkend' ervaart. Hoewel de rechtszaak tussen de school en de ouders gaat, wil de advocaat toch dat de zaak donderdag toch achter gesloten deuren plaatsvindt. Want buiten de schokkende feiten die besproken zullen worden, is volgens Giltay Veth ook de privacy van het jongetje in het geding.

Zeventien toch bevestigd

In juni vorig jaar werd de jongen op zijn eerste school geschorst. Hij was voor de tweede keer over de schreef gegaan, vertelde directeur van de Sophia Stichting Peter Bongaerts. Bongaerts zei in een reactie toen dat het 'zeker niet om zeventien gevallen', ging.  Maar kortgeleden, tijdens een informatieavond op de Johannesschool, zei de stichting alsnog dat het om zeventien kinderen gaat.

Sinds de schorsing probeert de Sophia Stichting een oplossing te vinden voor de 6-jarige jongen. Aanvankelijke plaatsing op de Sint-Josephschool in Lisse leidde in september al tot onrust, zijn ouders besloten toen om hem voorlopig thuis te houden. Daar krijgt hij les. Een nieuwe poging om hem te plaatsen, dit keer op de Johannesschool, leidt nu dus ook weer tot protesten.

Deel dit artikel: