Kunstenaar Piet Mondriaan geeft zich bloot op website

DEN HAAG - Alles over kunstenaar Piet Mondriaan (1872-1944) is vanaf donderdag te vinden op één website. Het Gemeentemuseum in Den Haag en het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) lanceren op zijn geboortedag de website Mondriaan.nl. Volgens de instellingen is dit de grootste en meest uitgebreide site over de kunstschilder.

Alle kunstwerken van Mondriaan zijn er te vinden. Maar ook voor biografische gegevens, brieven, manuscripten, foto's en kunsthistorische toelichtingen op zijn werken kunnen de liefhebbers op Mondriaan.nl terecht. Zo kan er worden ingezoomd op de Victory Boogie Woogie en kan het beroemde schilderij van alle kanten worden bekeken. De site bevat ook veel nieuw en niet eerder gepubliceerd materiaal, zoals de horoscoop die Mondriaan in 1911 liet trekken.

Het RKD verwierf vorig jaar het persoonlijk archief van Mondriaan. Het Gemeentemuseum heeft bijna 300 werken van de kunstenaar in bezit. Om die reden besloten de instellingen samen te werken bij de realisatie van de website.

Deel dit artikel: