Den Haag is klaar voor CPC Loop

DEN HAAG - De organisatie van de ABN Amro CPC Loop heeft zaterdag de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Zondag barst het festijn los.

35.000 hardlopers nemen op 10 maart deel aan het hardloopevenement. De organisatie adviseert lopers en publiek met klem om zich goed voor te bereiden op de kou. Ook de topatleten treffen hun maatregelen. Het wordt maximaal drie graden. De gevoelstemperatuur is zes graden onder nul. Uit voorzorg wordt het parcours zaterdag- op zondagnacht gestrooid.

Alle topatleten hebben hun weg naar Den Haag gevonden. De organisatie is, gezien de erbarmelijke weersomstandigheden, tevreden met een eindtijd onder het uur. De Keniaan Abraham Chebii is de grote favoriet. Hij krijgt concurrentie van een zevental atleten uit Kenia en Ethiopië. Nederland vaardigt Michel Butter, Khalid Choukoud en Koen Raymaekers af.

'Beslissing op de meet'

Directeur Mario Kadiks verwacht dat een groep van zeven á acht atleten tot het laatste moment bij elkaar blijft. 'Als er een hard aanvalstempo wordt gelopen, gaat de groep uit elkaar. Maar wanneer de atleten een gematigd tempo voeren, wat ik verwacht, dan blijven ze tot het laatste moment samen', vermoedt Kadiks.

Een eindsprint zal dan de beslissing brengen. 'De atleet met de beste kick wint.' Van afmeldingen heeft de CPC Loop dit jaar geen last. Alle Afrikaanse topatleten waren zaterdag gearriveerd in de hofstad.

Volg CPC Loop bij Omroep West

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen rond (het weer tijdens) de ABN Amro CPC Loop, stem dan af op Radio West of bekijk de website. Speciaal voor de deelnemers en toeschouwers informeren we je zondag vanaf 08.00 uur op de hele uren over de meest actuele stand van zaken rond de weersomstandigheden.

Radio West zendt zondag vanaf 12.00 uur live uit vanaf het Malieveld. Op TV West is vanaf 20.00 uur een uitgebreide samenvatting te zien. Heb je een mooie foto van de CPC Loop? Stuur deze dan naar foto@omroepwest.nl en zie je foto terug op onze website www.omroepwest.nl en onze apps. Daar kun je uiteraard ook terecht voor al het nieuws over de CPC.

Deel dit artikel: