Volksbos moet Blankenburgtunnel 'dwarsbomen'

MIDDEN-DELFLAND - In Vlaardingen is zaterdag het tweede Volksbos aangeplant. Met het bos hoopt de actiegroep Groeiend Verzet de aanleg van de Blankenburgtunnel en een snelweg door het natuurgebied Midden-Delfland te voorkomen. Er zijn ruim 1700 bomen geplant door ongeveer 800 bewoners uit de regio die tegen de komst van de Blankenburgtunnel zijn.

Deze groene manier van actievoeren heeft zichzelf bewezen. Ongeveer twintig jaar geleden wisten omwonenden met het eerste Volksbos te voorkomen dat er een stortplaats voor industrieel afval naast Vlaardingen kwam te liggen. Minister Schultz-van Haegen zei eerder dat ze bij de aanleg van de snelweg rekening zou houden met het bos.

De aanleg van de Blankenburgtunnel is zeer omstreden. Er zijn al veel acties tegen gevoerd door natuur- en milieuorganisaties en door GroenLinks en SP in de Tweede Kamer.

Voor het kabinet staat de aanleg van de Blankenburgtunnel vast. De nieuwe vaste oeverbinding moet het vrachtverkeer uit onder meer het Westland een snelle route geven naar de Rotterdamse haven. Nu staat het verkeer dagelijks vast in de Beneluxtunnel.

Deel dit artikel: