Ook CDA mengt zich in Yunus-discussie

DEN HAAG - Ook de Europese fractie van het CDA heeft zich gemengd in de discussie over de opvang van het Turks-Nederlands jongetje Yunus bij lesbische pleegouders in Den Haag. Het 9-jarige jongetje houdt de gemoederen in Nederland en Turkije al bijna twee weken bezig.

'In de Tweede Wereldoorlog zaten joodse kinderen ondergedoken bij katholieke gezinnen. Dat heeft ook niet tot massale problemen geleid', zo stelde CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten woensdag. 'We moeten Turkije duidelijk maken hoe de jeugdzorg in Nederland is georganiseerd.'

Bezoek Erdogan

De uitlatingen komen een dag voor het bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan aan Nederland. De biologische moeder van Yunus heeft de hulp van Erdogan ingeroepen om haar zoontje terug te krijgen.

Oomen houdt voor het Europees Parlement de democratische ontwikkelingen in Turkije in de gaten. Donderdag buigen de afgevaardigden zich over haar jongste rapport. Daarin stelt zij dat de Turken 'stapjes zetten', maar nog veel kansen laten liggen. Een besluit over toetreding van Turkije tot de EU is nog lang niet aan de orde, concludeert Oomen.

Deel dit artikel: