Hagaziekenhuis Den Haag roept op klachten te melden

DEN HAAG - Het HagaZiekenhuis in Den Haag vraagt mensen die klachten hebben over de zorg op de hartafdeling zich te melden. Bij patiëntenorganisaties en Omroep West komen reacties binnen van mensen die negatieve ervaringen hebben met het ziekenhuis.

Deze mensen wordt gevraagd contact op te nemen met de klachtencommissie van het HagaZiekenhuis. Marjolein Tasche van de Raad van Bestuur: ‘Wij zijn betrouwbaar. We willen de klacht zelf graag afhandelen. Met een anonieme klacht kunnen we niet veel.’

Onder vuur

Het Haagse ziekenhuis kwam dit weekend onder vuur te liggen nadat bekend was gemaakt dat er tussen 2007 en 2010 opvallend veel mensen op de hartafdeling stierven.

Ook bleken enkele artsen op de afdeling slecht samen te werken. Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen en zegt dat er nooit gevaar is geweest voor de patiëntveiligheid.

Veilige zorg

Op dit moment is er volgens de Raad van Bestuur geen reden voor patiënten om zich ongerust maken: ‘We kunnen geen garanties geven. Waar heel veel patiënten zijn gebeuren dingen, maar zover wij het kunnen overzien is de zorg veilig.’

Slager keurt eigen vlees

De klachten die bij het HagaZiekenhuis binnenkomen worden afgehandeld door een interne klachtencommissie. Deze commissie wordt door klagers nogal eens gezien als een niet onafhankelijk orgaan.

Ondanks dat het ziekenhuis dit bestrijdt heeft het er geen bezwaar tegen als er over de schouder wordt meegekeken: ‘Ik vind het prima dat de patiëntenvereniging meekijkt hoe we dat afhandelen, wij gaan serieus met klachten om’, aldus Tasche.

FOTO: Richard Mulder

Deel dit artikel: