Zorgen bij voetbalclub Delfia over omgekomen jihadstrijder

DELFT - Bij de Delftse voetbalvereniging Delfia is grote bezorgdheid ontstaan omdat één van hun spelers vermoedelijk is omgekomen als jihadstrijder bij de burgeroorlog in Syrië. De omgekomen jongen heeft dezelfde naam als een reserve-aanvoerder van het eerste elftal bij Delfia.

De 20-jarige Delftenaar is al sinds december niet meer bij de vereniging gezien. Hij vertrok voor een studie naar Egypte.Volgens teamtrainer Sylvio Mansveld is verschillende keren geprobeerd hem te bellen, maar bleven telefoontjes onbeantwoord.

Zowel Mansveld als voorzitter Ruud Zantman van Delfia had geen enkele aanwijzing dat de jongen ‘geradicaliseerd’ was. ‘Het was een wereldgozer, was nooit beroerd de handen uit de mouwen te steken, een voorbeeld voor de club’, aldus Mansveld.

Lang voetbalde de jongen nog niet bij de voetbalvereniging. Hij kwam er in juli bij en heeft het seizoen 2012-2013 niet volgemaakt. Ook een broer voetbalt bij de club, maar Zantman en Mansveld konden donderdag ook met hem geen contact krijgen of met andere familie.

Mocht het inderdaad om de Delfia-voetballer gaan, dan zal Zantman de club openstellen voor iedereen die behoefte heeft om over de kwestie te praten.

Deel dit artikel: