Schadeclaims tegen HagaZiekenhuis

DEN HAAG - Zeker vijf mensen hebben een schadeclaim ingediend tegen het HagaZiekenhuis. Dat zegt woordvoerder Henri Haenen van de stichting Hartpatiƫnten Nederland.

Afgelopen weekend werd bekend dat er op de afdeling Cardiochirurgie van het HagaZiekenhuis communicatieproblemen waren tussen artsen.  Een chirurg leverde daarnaast jarenlang te lage sterftecijfers aan bij de beroepsvereniging. Ook waren de sterftecijfers op de afdeling in 2007 en 2008 opvallend hoger dan het landelijke gemiddelde.

Bij de stichting zijn 14 klachten binnengekomen over de afdeling Cardiochirurgie. De klachten gaan onder meer  over verkeerde diagnoses, slechte communicatie, medische dossiers die niet goed zijn doorgelezen, en artsen die elkaar tegenspreken.

Schadeclaim

Een aantal van de melders wil nu een schadeclaim indienen. Ze stellen het ziekenhuis aansprakelijk voor slechte zorg en de gevolgen daarvan. De stichting Hartpatiënten Nederland gaat zo snel mogelijk met het HagaZiekenhuis om de tafel om de claims te bespreken.

Deel dit artikel: