Scheidsrechter in Den Haag mishandeld

DEN HAAG - Tijdens een voetbalwedstrijd tussen jeugdelftallen van HMC (Haagse Marokkanen Club) en Laakkwartier is zaterdagmiddag een 36-jarige scheidsrechter mishandeld.

De scheidsrechter floot een jeugdduel bij HMC tussen twee E-elftallen dat ontaardde in een massale vechtpartij. Volgens de arbiter die lid is van HMC en vader is van één van de spelertjes, werd hij mishandeld door twee leiders van Laakkwartier. Na een woordenwisseling tussen de leiders en de scheidrechter zou hij een kopstoot en een vuistslag van één van hen hebben gekregen.  De andere leider van Laakkwartier gaf hem ook een vuistlag.

Een andere jeugdleider van HMC verklaart ook dat dit zo is gegaan. De politie stelde bemiddeling voor tussen de scheidsrechter en de leiders, maar daar wil de scheidsrechter niets van weten. Hij vindt dat deze leiders gestraft moeten worden en heeft aangifte gedaan.

Haaks op andere verklaringen

De verklaring van de HMC-scheidsrechter staat haaks op de verklaring van de jeugdleiders van Laakkwartier. Volgens jeugdvoorzitter Theo Linnenbank van deze club hebben de leiders gezegd dat de Laakkwartier-ouders wat riepen naar de scheidsrechter. Daarop zou de arbiter een vader bij de keel hebben gegrepen en hebben geprobeerd een kopstoot te geven. Daarna ontstond een worsteling. Daarbij zou de vader gewond zijn geraakt aan nek en rug.  

Toen de politie aankwam, was de vechtpartij al over en stonden de kinderen omringd door hun ouders op een parkeerterrein. Volgens Linnenbank wordt Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld om nazorg te verlenen aan de jonge voetballers die zaterdag getuigen waren van de massale vechtpartij.

Leiden en Maasdijk

Het is niet de eerste keer dat een scheidsrechter slachtoffer is van geweld. Vorige week werd een scheidsrechter tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in Leiden mishandeld.

Twee weken voor de mishandeling in Leiden werd in Maasdijk een 50-jarige begeleider mishandeld na een wedstrijd tussen Maasdijk 3 en Zwaluwen 5 uit Vlaardingen. De begeleider van Maasdijk kreeg na 'geduw en getrek' een paar klappen in het gezicht. De man moest daarvoor naar het ziekenhuis.

Deel dit artikel: