Gewonden bij vechtpartij jeugdvoetbalwedstrijd

DEN HAAG - Tijdens een voetbalwedstrijd tussen jeugdelftallen van HMC en Laakkwartier zouden zaterdagmiddag een scheidsrechter en een toekijkende ouder gewond zijn geraakt.

De 36-jarige  scheidsrechter floot een jeugdduel bij HMC tussen twee E-elftallen dat ontaardde in een massale vechtpartij. Volgens de arbiter die lid is van HMC en vader is van één van de spelertjes, werd hij mishandeld door twee leiders van Laakkwartier. Na een woordenwisseling tussen de leiders en de scheidrechter zou hij een kopstoot en een vuistslag van één van hen hebben gekregen.  De andere leider van Laakkwartier gaf hem ook een vuistlag.

De politie vermoedt dat het tumult ontstond toen één van de spelertjes geschopt werd en zijn vader het veld inrende. Volgens verklaringen zou de scheidsrechter zelf een klap hebben uitgedeeld waarna iedereen zich ermee ging bemoeien en er over en weer werd geslagen. Veel ouders van kinderen waren het veld opgerend en de scheidsrechter werd vervolgens, aldus zijn eigen verklaring, meerdere keren mishandeld.
 
Nek- en rugletsel
 
Jeugdvoorzitter Theo Linnenbank van Laakkwartier zegt van de trainers te hebben gehoord dat een van de Laakkwartier-ouders wat riep naar de scheidsrechter. Daarop zou de arbiter de vader bij de keel hebben gegrepen en hebben geprobeerd een kopstoot te geven. Daarna ontstond een worsteling. De vader liep nek- en rugletsel op.

De voetbalclub meldt dat het naar omstandigheden redelijk gaat met de gewonde man. Hij gaat komende week aangifte doen. De spelertjes bleven ongedeerd. In overleg met de KNVB is Laakkwartier een intern onderzoek gestart naar het incident. Linnenbank laat verderw eten dat Bureau Slachtofferhulp wordt ingeschakeld om nazorg te verlenen aan de jonge voetballers die zaterdag getuige waren van de massale vechtpartij.
 
Leiden en Maasdijk

Het is niet de eerste keer dat een scheidsrechter slachtoffer is van geweld. Vorige week werd een scheidsrechter tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in Leiden mishandeld. Twee weken voor de mishandeling in Leiden werd in Maasdijk een 50-jarige begeleider mishandeld na een wedstrijd tussen Maasdijk 3 en Zwaluwen 5 uit Vlaardingen. De begeleider van Maasdijk kreeg na 'geduw en getrek' een paar klappen in het gezicht. De man moest daarvoor naar het ziekenhuis.

Deel dit artikel: