18 mensen motorclub opgepakt voor afpersing

LEIDEN - Op verschillende plaatsen in Zuid-Holland zijn dinsdagochtend achttien verdachten aangehouden van afpersing. Alle verdachten hebben banden met de motorclub Trailer Trash Travellers. Deze club heeft onder meer afdelingen in Den Haag en Leiden.
De politie heeft op een aantal plekken e huizen van verdachten doorzocht, onder meer bij het Leidse woonwagenkamp bij de wijk Roomburg en bij het clubhuis op de Wijndaelerweg in Den Haag Zuid-West.  De verdachten worden in verband gebracht met afpersing van een aantal leden van een Leidse motorclub, eerder dit jaar.  Die moesten toen onder bedreiging hun clubgebouw afstaan.
De politie heeft dinsdag de woningen van de verdachten doorzocht ´om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de afpersing. 'Mogelijk worden nog meer mensen aangehouden', aldus de politie. De Trailer Trash Travellers worden door de politie aangeduid als 1-procent motorclub. Politie en justitie gaan er vanuit dat de meeste motorclubs goedwillende verenigingen zijn, op 1 procent na die criminele activiteiten zou ontplooien.

Pand binnengevallen

In januari hebben de Trailer Trash Travellers het clubhuis van de Leidse motorclub Pegasus aan de Voorschoterweg in Leiden overgenomen. De club zou in januari met 25 man het pand zijn binnengevallen. Op dat moment waren er zo’n tien leden van Pegasus aanwezig. De Travellers dreigden om het gebouw 'af te branden' als de leden van Pegasus zich zouden verzetten tegen de vijandige overname.

Leiden gaat de strijd aan met de motorclub

Burgemeester Henri Lenferink kondigde daarop aan de strijd aan te gaan met de van origine Haagse club. 'Het terrein is niet aan deze club of haar leden verhuurd en motorclubs als deze zijn niet welkom in Leiden', aldus de burgemeester in januari.
De rechter besloot uiteindelijk dat de Trailer Trash Travellers MC het clubhuis van motorclub Pegasus moest verlaten.